Државна комисија за спречување на корупцијата

Учество на настанот : „Парламент 2024-2028: Нови заложби во борбата против корупцијата“

Заменик претседателот на Државната комисија за спречување на корупцијата Зоран Богоевски и членот на ДКСК Сервет Демири учествуваа на настанот „Парламент 2024-2028: Нови заложби во борбата против корупцијата“ посветен на улогата на Собранието во...

СООПШТЕНИЕ за процесот на именување на директори односно вршители на должност (в.д.) директори

Државната комисија за спречување корупција (ДКСК) известува дека внимателно го следи процесот на именувања на вршители на должност (в.д.) директори во неколку државни институции. Комисијата ќе го испита секој случај поединечно со цел да...

Седма седница на ДКСК

Врз основа на член 22 од Законот за спречување на корупцијата  и судирот на интереси („Службен весник на Република Северна Македонија“ бр.12/19) и член 10 од Деловникот за работа на Државната комисија за спречување...

Учество на Регионална конференција за развој на новиот Регионален патоказ за борба против корупцијата и незаконските финансии

Во периодот од 25-ти до 27-ми јуни 2024 година, членот на ДКСК г-н Бесник Џемаиљи и Советникот г-н Сашко Колев, како дел од македонската делегација присуствуваа на Регионална конференција за развој на новиот Регионален...

Присуство на 21-та Меѓународна конференција за антикорупција во Вилнус, Литванија

Во периодот од 18-ти до 21-јуни, членот на ДКСК г-ѓа Билјана Каракашова Шулев присуствуваше на 21-та Меѓународна конференција за антикорупција како дел од делегацијата поддржана од Амбасадата на САД во Северна Македонија. Во рамки...