Category: Соопштенија

ОДЛОЖЕНО – Јавна дебата – “Состојбите во животната средина – управување со отпад”

Поради состојбата со несреќата во ковид-центарот во Тетово, Државната комисија за спречување на корупцијата ја одложува јавната дебата “Состојбите во животната средина – управување со отпад”. Дополнително ќе биде дефиниран терминот за одржувањето на...

Јавна дебата – “Состојбите во животната средина – управување со отпад”

Јавната дебата “Состојбите во животната средина – управување со отпад” ќе се одржи на 10 Септември 2021 година (петок), на електронска платформа ZOOM на следниот линк: https://us06web.zoom.us/j/87994070979?pwd=UFc0bGlyTHJ3UUlrbE81bVVla3pDUT09 Meeting ID: 879 9407 0979Passcode: 703930

Соопштение

На ден 23.08.2021 година, во просториите на Државната комисија за спречување на корупцијата, беше потпишан меморандум за разбирање помеѓу Управата за извршување на санкциите (УИС) и Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК). Меморандумот за разбирање...

Средба со Главниот државен ревизор и државни ревизори од Државниот завод за ревизија

На ден 13.08.2021 година во просториите на Државната комисија за спречување на корупцијата се одржа средба со Главниот државен ревизор и државни ревизори од Државниот завод за ревизија. На состанокот беа договорени заедничките активности...