Category: Соопштенија

Заклучоци од одржана јавна дебата – „Локални избори 2021 – Интегритет на изборниот процес и интегритет на учесниците“

Спроведувањето на изборните активности/кампања во рамките на изборниот процес треба да се одвива транспарентно, а сите надлежни институции да покажат интегритет и да постапат согласно регулативите, принципиелно и со еднаков пристап кон сите политички...

Соопштение за потпишан Меморандум за соработка

На ден 22.09.2021 година,  Државната комисија за спречување на корупцијата, Државниот  завод за ревизија и Клириншка куќа КИБС потпишаа Меморандум за заедничка соработка и Протокол за размена на податоци. Меморандумот се потпиша во насока...

Соопштение – Викенд на „врапчето“

По повод нашата кампања за интегритет и заштита на укажувачите, би сакале да ве поканиме на настан кој го организираме во Зоолошката градина во Скопје оваа сабота (25.09.2021) од 12 до 14 часот. Ги...

Јавна дебата – „Локални избори 2021 – Интегритет на изборниот процес и интегритет на учесниците“

Јавната дебата ќе се одржи на 22 Септември 2021 година (среда), со почеток во 12.00 часот, на електронска платформа ZOOM на следниот линк: https://zoom.us/j/93731955795?pwd=WEZTNzY5ZXl3V2J6eUtxa0VRU0ROUT09 Meeting ID: 937 3195 5795Passcode: 672627

ОДЛОЖЕНО – Јавна дебата – “Состојбите во животната средина – управување со отпад”

Поради состојбата со несреќата во ковид-центарот во Тетово, Државната комисија за спречување на корупцијата ја одложува јавната дебата “Состојбите во животната средина – управување со отпад”. Дополнително ќе биде дефиниран терминот за одржувањето на...