Category: Соопштенија

ДКСК како предводник во системот на интегритет, ја потпиша Политиката на интегритет

         На ден 03 февруари 2022 година, Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), согласно дефинираната законска надлежност во член 8 и член 17, алинеја 18 од Законот за спречување корупција...

Јавна дебата на тема “Измена на регулативата за урбанистичко планирање – потреба или ризик од корупција“

Јавната дебата “Измена на регулативата за урбанистичко планирање – потреба или ризик од корупција” ќе се одржи на 16 Февруари 2022 година (среда), на електронската платформа ZOOM на следниот линк: Join Zoom Meeting https://zoom.us/j/98335462575?pwd=T1lUcmo1K2QwVVI3VFVjZTBGUDVyUT09

Континуирана едукација за областа на заштитата на укажувачите

Заштитеното пријавување е една од најважните алатки за откривање на злоупотребите во државните органи и институции од јавниот сектор, но и еден од клучните елементи од системот на интегритет. Затоа, Државната комисија за спречување...

СООПШТЕНИЕ

                      На 28.01.2022 година во просториите на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), ДКСК оствари средба со г-ѓа Славица Грковска, Заменик на Претседателот...