Државна комисија за спречување на корупцијата

Средба со Агенцијата за вработување на РСМ

         На ден 12.08.2021 година беше одржана средба на Државната комисија за спречување на корупцијата  со претставници на Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија.            Средбата беше реализирана по...

Соопштение

На ден 05.08.2021 година беше потпишан меморандум за разбирање помеѓу Националната антикорупциска агенција на Република Италија  (ANAC) и Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) Меморандумот за разбирање беше потпишан за италијанска страна од...

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ЈАВНОСТА

По повод реакциите на повеќе  здруженија во РСМ како и Иницијативата од здружението „Граѓанска иницијатива ЗЕЛЕН ХУМАН ГРАД“ доставена до ДКСК во однос на предлог измените на Изборниот законик со кои се зголемува прагот...

Соопштение

На 22.07.2021 година, во просториите на Државната комисија за спречување на корупцијата се одржа работна средба на Државната комисија за спречување на корупцијата со Заменик на Претседателот на Владата за борба против корупција и...

Промоција на третиот тримесечен Извештај од мониторинг на имплементацијата на препораките од извештајот за проценка на ранливост од корупција при процедурите за вработување во јавниот сектор

Транспаренси Интернешнл – Македонија (ТИ-М) во рамки на активноста: „Јакнење на капацитетите на институциите во борбата против корупцијата”, поддржан од Проектот на УСАИД за граѓанско учество и во соработка со ДКСК и МИОА го...