Државна комисија за спречување на корупцијата

9-та Конференција на државите страни потписнички на Конвенцијата на Обединетите нации против корупцијата (УНКАК)

Од 13 до 17 декември 2021 година, под мотото „Обединети против корупцијата“, се одржува 9-та Конференција на државите страни потписнички на Конвенцијата на Обединетите нации против корупцијата (УНКАК). Државната комисија за спречување на корупцијата...

Одбележан Меѓународниот ден на борба против корупцијата – неопходна е одлучна заедничка акција

09.12.2021, Скопје – Само со заедничка акција на институциите и со поддршка од јавноста борбата против корупцијата ќе има ефект! Ова е пораката од конференцијата што се одржа денес, по повод одбележувањето на 9...

56-та седница на ДКСК

Врз основа на член 22 од Законот за спречување на корупцијата  и судирот на интереси (Сл. весник на РМ бр.12/19) и членот 9 од Деловникот за работа на Државната комисија за спречување на корупцијата...

Конференција организирана за обележување на 9ти декември, Меѓународниот ден за борба против корупцијата

Државната комисија за спречување на корупцијата ја има честа да Ве покани да бидете дел од Конференцијата организирана за обележување на 9ти декември, Меѓународниот ден за борба против корупцијата.  Ве молиме вклучете се на...