Државна комисија за спречување на корупцијата

Средба со Националниот демократски институт (НДИ)

Претседателката Татјана Димитровска и членовите на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) остварија работна средба со претставници од Националниот демократски институт (НДИ). На средбата претставниците на НДИ информираа за  активностите поврзани со реализација...

Четврта седница на ДКСК

Врз основа на член 22, 32 и 33 од Законот за спречување на корупцијата  и судирот на интереси („Службен весник на Република Северна Македонија“ бр.12/19) и член 9 од Деловникот за работа на Државната...

Повик за пријавување на аналитичари на податоци и информации на учесниците во изборната кампања на претседателски и парламентарни избори 2024 година

Заради ефикасно следење на изборната кампања на учесниците на претстојните Претседателски и Парламентарни избори во текот на 2024 година, ИФЕС за потребите на Државната комисија за спречување на корупцијата распишува јавен повик за ангажирање...

Академски курс за унапредување на етиката и интегритетот во јавната администрација

The Project, EU Support for Rule of Law, им нуди единствена можност на државните службеници да учат од водечките меѓународни професори и практичари во областа на антикорупцијата. Преку нашата соработка со Меѓународната антикорупциска академија (IACA) нудиме четири академски...

ИЗБОРИ 2024 – Образец за примени донации и вкупен финансиски извештај на учесниците во изборната кампања

Учесниците во изборната кампања за Претседателските и Парламентарните избори 2024 година имаат обврска да поднесат  извештај за примени донации на трансакциска сметка за изборна кампања и вкупен финансиски извештај со спецификација за трошоците за приходите и...