Државна комисија за спречување на корупцијата

Годишна конференција за оценка на остварувањето на Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси 2021-2025

    На 5 април 2023 година во хотел DoubleTree Хилтон во Скопје се одржа  Годишната конференција за оценка на остварувањето на Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси 2021-2025, за...

Работилница за примена на законот за заштита на укажувачите

На 25.05.2023 година, Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје  одржа работилница за примена на Законот за заштита на укажувачите и правилниците кои произлегуваат од него....

Одржани работилници за прибирање материјал за изменување и дополнување на НС2021-2025

Во периодот од од 08.05-18.05.2023 година, во просториите на Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК), со експертска поддршка од Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС) беа одржани вкупно девет работилници за прибирање и...

И учениците од „Братство“ се вклучија во кампањата за борба против корупцијата

Учениците од училиштето „Братство“ од скопската населба Тафталиџе се вклучија во кампањата „Бидете херои на чесноста“ за борба против корупцијата и со своето учество станаа херои на чесноста со цел да се воспоставуваат вредности...

Кампањата „Бидете херои на чесноста“ за борба против корупцијата продолжи во основното училиште „Коле Неделковски”

Кампањата „Бидете херои на чесноста“ за борба против корупцијата продолжи во основното училиште „Коле Неделковски” со цел да ги охрабри учениците од основните училишта да станат херои на чесноста промовирајќи интегритет, транспарентност и одговорност...

Антикорупциска кампања им дава моќ на учениците од основните училишта да бидат херои на чесноста

„Бидете херои на чесноста“ е слоганот на инспиративна антикорупциска кампања, која ги охрабрува учениците да станат херои на чесноста и промовирајќи интегритет, транспарентност и одговорност во општеството. Кампањата започна во ООУ „Петар Поп Арсов“...