Државна комисија за спречување на корупцијата

Координативна средба со учесниците на обуката за имплементација на политиката на интегритет во единиците на локалната самоуправа

Државна комисија за спречување на корупцијата, со поддршка на ОБСЕ Мисијата во Скопје, на 29 септември 2021 година одржа онлине координативна средба со лицата за интегритет во единиците на локалната самоуправа. На оваа средба...

ОБЈАВУВАЊЕ НА БОРБА ПРОТИВ КОРУПЦИЈАТА

Државната комисија за спречување корупција им честиташе на четворицата државни службеници (Билјана Каракашова Шулев, Бранко Смиjевски, Сања Костадиновски и Милка Муратовска), кои во висока конкуренција, беа избрани за спонзорирани студии на Меѓународната антикорупциска академија...

„Викенд на врапчето” – едукација на најмладите за важноста на укажувачите и борбата против корупцијата и судирот на интересите

За ефективна борба против корупцијата, судирот на интересите и заштита на укажувачите, важна е едукацијата уште од најраната возраст. Тргнувајќи од оваа девиза викендов во Зоолошката градина во Скопје се одржа настан „Викенд на...

Средба со претставници на набљудувачката мисија на ОБСЕ ОДИХР

На 23.09.2021 година во просториите на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), членовите на ДКСК остварија средба со претставници на набљудувачката мисија на ОБСЕ ОДИХР која ќе го следи спроведувањето на локалните избори...

Заклучоци од одржана јавна дебата – „Локални избори 2021 – Интегритет на изборниот процес и интегритет на учесниците“

Спроведувањето на изборните активности/кампања во рамките на изборниот процес треба да се одвива транспарентно, а сите надлежни институции да покажат интегритет и да постапат согласно регулативите, принципиелно и со еднаков пристап кон сите политички...