Државна комисија за спречување на корупцијата

Учество на Конференција на тема „Транспаретност и отчетност: Совршен пар за враќање на довербата во јавните институции“

Претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата  (ДКСК) Билјана Ивановска и членот на ДКСК Нури Бајрами учествуваа на конференцијата на тема „Транспаретност и отчетност: Совршен пар за враќање на довербата во јавните институции“,...

Прв Oтворен ден на ДКСК

Државна комисија за спречување на корупцијата со цел подигнување на свеста кај младите за важноста од борбата против корупцијата и механизмите кои се на располагање, зајакнување на нивните знаења за корупцијата и  судирот на...

Одржана средба со амбасадорот на Австрија Н.Е. Мартин Памер

Државната комисија за спречување на корупцијата, на 07 декември 2023 година, оствари средба со амбасадорот на Австрија во Република Северна Македонија Н.Е. Мартин Памер. Средбата се одржа на барање на амбасадорот Памер, со цел...

Одбележан Меѓународниот ден за борба против корупцијата

Претседателката на ДКСК Билјана Ивановска имаше свое обраќање на  главната панел дискусија по повод одбележувањето на Меѓународниот ден за борба против корупција, која се одржа на 07 Декември 2023 година во хотелот „Холидеј инн“...

Соопштение

Почитувани, Заради сензитивноста на предметот, поврзан со стечајната постапка на Фени координирана од поранешниот вицепремиер Кочо Анѓушев, што е веќе презентиран во детали пред јавноста на јавна седница, сакаме да појасниме дека во интервјуто...