Државна комисија за спречување на корупцијата

Соопштение

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ја известува јавноста дека почнувајќи од денес (03.06.2024 година), податоците од Изјавите за имотна состојба и интереси, поднесени преку новиот електронски систем, кој е ставен во функција...

Соопштение

Со Заклучок бр.10-3082/1 од 30.05.2024 година, Државната изборна комисија на Република Северна Македонија го објави завршувањето на Изборите за пратеници во Собранието на Република Северна Македонија, 8 мај 2024 година. По завршување на изборите...

Средба со Регионалната антикорупциска иницијатива (РАИ)

Претседателската и членовите на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) одржаа средба со раководителот на Секретаријатот на Регионалната антикорупциска иницијатива (РАИ) Десислава Гоцкова. На средбата, стана збор за досегашната соработка на ДКСК со...

Учество на настан „Здружени против корупцијата : Зајакнување на синергијата на судството и органите за спроведување на законот во борба против корупцијата“

Членот на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), Сервет Демири учествуваше на настанот – „Здружени против корупцијата: Зајакнување на синергијата на судството и органите за спроведување на законот во борба против корупцијата“, организиран...

Иницијатива за утврдување одговорност за Директорката и Управниот одбор на Академијата за судии и јавни обвинители

Државната комисија за спречување на корупцијата покрена иницијатива до сите надлежни органи за утврдување одговорност на директорката, претседателот и членовите на Управниот одбор на Академијата за судии и јавни обвинители поради прекршување на Законот...