Државна комисија за спречување на корупцијата

Одржана средба со парламентарна делегација од Австрија

Државната комисија за спречување на корупцијата оствари средба со парламентарна делегација од Австрија, која се наоѓа во службена посета на Република Северна Македонија. Во рамките на студиската посета парламентарната делегација од Австрија, покрај со...

Работилници за изменување и дополнување на  Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси 2021-2025

Денес, со работилницата за секторот „Вработувања во јавниот сектор“, започна серијата на работилници на кои ќе биде разгледан предлог материјалот за изменување и дополнување на НС 2021-2025, како и нови предлози кои ќе ги...

86-та седница на ДКСК

Врз основа на член 22 од Законот за спречување на корупцијата  и судирот на интереси (Сл. весник на РМ бр.12/19) и членот 9 од Деловникот за работа на Државната комисија за спречување на корупцијата,...

Учество на Билатерлниот скрининг состанок за поглавје 25, „Наука и истражување“

Претседателката на ДКСК Билјана Иваноска беше дел од делагацијата на Република Северна Македонија која учествуваше на билатералниот скрининг состанок за поглавје 25, „Наука и истражување“ кој се одржа на 28.04.2023 година во Брисел, Белгија....

Учество на работилница на тема „Истраги и санкции при финансирањето на политичките партии“, одржана во Прага, Чешка

Претседателот на Државната комисија за спречување на корупцијата – Билјана Ивановска и Раководителот на одделението за следење на финансирањето на политичките партии и изборните кампањи и корупција во јавните набавки – Катерина Зајковска  во...