Државна комисија за спречување на корупцијата

Годишна конференција за оценка на остварувањето на Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси 2021-2025

    На 5 април 2023 година во хотел DoubleTree Хилтон во Скопје се одржа  Годишната конференција за оценка на остварувањето на Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси 2021-2025, за...

„Бидете херои на чесноста“ во ООУ „Кирил и Методиј“ – Струмица: Значењето на борбата против корупцијата се учи од најмали нозе

Суштината на личниот интегритет и важноста на борбата против корупцијата се основните начела кои треба да се вкоренат во свеста на децата, со цел тие да прераснат во поединци кои ќе го разберат значењето...

95-та седница на ДКСК

Врз основа на член 22 од Законот за спречување на корупцијата  и судирот на интереси (Сл. весник на РМ бр.12/19) и членот 9 од Деловникот за работа на Државната комисија за спречување на корупцијата,...

Одржана средба со делегација од Меѓународниот монетарен фонд

Државната комисија за спречување на корупцијата оствари средба со делегација од Меѓународениот монетарен фонд, која се наоѓа во службена посета на Република Северна Македонија, предводена од Томас Гаде, главен економист на мисијата. Во рамките...

Градење на капацитетите на тимот „Запознај се себе си, прифати ги другите

Државната комисија за спречување на корупцијата, од 01 до 03 ноември, 2023 година, во Крушево, со поддрша на УСАИД и ИФЕС, реализираше работилница за јакнење на капацитетите на тимот на која учествуваа претседателката и...