Monthly Archive: декември 2021

Конференција организирана за обележување на 9ти декември, Меѓународниот ден за борба против корупцијата

Државната комисија за спречување на корупцијата ја има честа да Ве покани да бидете дел од Конференцијата организирана за обележување на 9ти декември, Меѓународниот ден за борба против корупцијата.  Ве молиме вклучете се на...

Избери интегритет! Цртање графит покрај кејот на реката Вардар

Погледнете дел од атмосферата на настанот кој се одржува во рамките на Кампањата за интегритет и заедничката акција во борбата против корупцијата, јакнење на интегритетот на институциите, промоција на правото за слободен пристап до...

ЗАВРШЕН НАСТАН ОД ПРОЕКТОТ: ПРОЦЕНКА НА РАНЛИВОСТА КОН КОРУПЦИЈА ВО ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ И ВЛАСТИ ЗА ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ГРАДЕЖНИШТВО

ЗАВРШЕН НАСТАН ОД ПРОЕКТОТ: ПРОЦЕНКА НА РАНЛИВОСТА КОН КОРУПЦИЈА ВО ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ И ВЛАСТИ ЗА ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ГРАДЕЖНИШТВО

Државната комисија за спречување на корупцијата и Транспаренси Интернешнл-Македонија во рамките на проектот „Проценка на ранливост од корупција во државните институции и власти за просторно планирање, урбанизам и градежништво”, финансиски поддржан од УСАИД во рамките...

СООПШТЕНИЕ за одржана средба со г-ѓа Frédérique DUBOST, регионален јавен обвинител задолжен за сите балкански земји

На 30 ноември 2021 година, со почеток во 14:00 часот во просториите на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) беше остварена средба со г-ѓа Frédérique DUBOST, регионален јавен обвинител задолжен за сите балкански...