Monthly Archive: декември 2021

СООПШТЕНИЕ на ДКСК по повод реакцијата на Драги Рашковски

Во врска со реакцијата од 29 декември 2021 година, на семејството на Драги Рашковски, поранешен генерален секретар на Владата на Република Северна Македонија, за донесената одлука на јавната редовна 58 седница на Државната комисија...

58-ма седница на ДКСК

Врз основа на член 22 од Законот за спречување на корупцијата  и судирот на интереси (Сл. весник на РМ бр.12/19) и членот 9 од Деловникот за работа на Државната комисија за спречување на корупцијата...

СООПШТЕНИЕ

Во врска со изјавата на претседателот на Алтернатива, г-дин Африм Гаши, во однос на Иницијативата за кривично гонење заради злоупотреба на службената положба и овластување на Хусни Исмаили за време додека ја извршувал функцијата...

Стандардите за превентивни анти-корупциски тела, политики и практики, според Конвенцијата на Обединетите нации против корупцијата

Стандардите за превентивни анти-корупциски тела, политики и практики, според Конвенцијата на Обединетите нации против корупцијата

На 20.2021 година, во хотелот Александар Палас – Скопје, Државната комисија за спречување на корупцијата, во соработка со Министерството за правда и со поддршка на Акцијата против економскиот криминал во Северна Македонија, како дел...

57-ма седница на ДКСК

Врз основа на член 22 од Законот за спречување на корупцијата и судирот на интереси (Сл. весник на РМ бр.12/19) и членот 10 од Деловникот за работа на Државната комисија за спречување на корупцијата...