Monthly Archive: декември 2022

УЧЕСТВО НА МЕЃУНАРОДНА АНТИКОРУПЦИСКА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО ВАШИНГТОН

Членот на Државната комисија за спречување на корупцијата Катица Николовска учествува на Меѓународната антикорупциска конференција на тема „Искоренување на корупцијата, одбрана на демократските вредности“, која од 6 до 10 декември 2022 година се одржува...

Презентација „Родот и корупцијата – истражувања за Република Северна Македонија“

Анализите во последната деценија покажаа дека жените се повеќе изложени на родово-специфични форми на корупција отколку мажите. Ова е особено изразено кога станува збор за сексуална изнуда, кога валутата на корупцијата се сексуалните услуги,...

Работилница во ООУ ,,Невена Георгиева-Дуња”- Кисела Вода на тема „Корупција и интегритет“

Државна комисија за спречување на корупцијата , на 01 декември 2022 година, по повод патрониот празник на ООУ ,,Невена Георгиева-Дуња”- Кисела Вода,  одржа работилница за деца од 9-то одделение на тема – Корупција и...

Спроведување на Меморандумот за соработка меѓу Народната банка и ДКСК: Започна серијата обуки

Во рамките на Меморандумот за соработка помеѓу Народната банка и Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), којшто беше склучен оваа година, започна првата серија предавања од страна на ДКСК за вработените во Народната...

Учество на вториот регионален експертски работен состанок во организација на UNDOC

Членот на Државната комисија за спречување на корупцијата м-р Шемши Салаи учествуваше на вториот состанокот на техничко ниво, кој во организација на Канцеларијата на Обединетите нации против дрога и криминал (UNDOC) се одржа на...