Monthly Archive: декември 2022

Учество на Регионална конференција за борба против корупцијата

Претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата Билјана Ивановска и членот на ДКСК м-р Шемши Салаи учествуваа на  Регионалната конференција за борба против корупцијата, која се одржа во Скопје на 14.12.2022 година. Организатор...

79-та седница на ДКСК

Врз основа на член 22 од Законот за спречување на корупцијата  и судирот на интереси (Сл. весник на РМ бр.12/19) и членот 9 од Деловникот за работа на Државната комисија за спречување на корупцијата,...

Се одржа првата обука/работилница на групата за самооценка, формирана во рамки на ДКСК за имплементација на ЦАФ2020

Државната комисија за спречување на корупцијата формираше работна група за имплементација на ЦАФ2020 моделот во ДКСК. Согласно планот за работа, на 12.12.2022 година, експертот Игор Марковски со поддршка на Славен Букарица од РеСПА одржаа...

Учество на Билатералните скрининзи со Европската унија

Државната комисија за спречување на корупцијата,  изминатиот период, беше дел од тимовите на Република Северна Македонија во билатералните скрининзи со Европската унија во неколку области, кои се одржаа во Брисел, Белгија. Членот на ДКСК...

Покана за брифинг со новинари

Почитувани претставници на медиумите, Државната комисија за спречување на корупцијата, по повод 9-ти декември, Меѓународниот ден за борба против корупцијата, ќе одржи брифинг со новинари. По тој повод, ДКСК ве поканува на брифингот кој...