Monthly Archive: мај 2023

Учество на Билатерлниот скрининг состанок за поглавје 25, „Наука и истражување“

Претседателката на ДКСК Билјана Иваноска беше дел од делагацијата на Република Северна Македонија која учествуваше на билатералниот скрининг состанок за поглавје 25, „Наука и истражување“ кој се одржа на 28.04.2023 година во Брисел, Белгија....

Учество на работилница на тема „Истраги и санкции при финансирањето на политичките партии“, одржана во Прага, Чешка

Претседателот на Државната комисија за спречување на корупцијата – Билјана Ивановска и Раководителот на одделението за следење на финансирањето на политичките партии и изборните кампањи и корупција во јавните набавки – Катерина Зајковска  во...