Monthly Archive: мај 2023

87-та седница на ДКСК

Врз основа на член 22 од Законот за спречување на корупцијата  и судирот на интереси (Сл. весник на РМ бр.12/19) и членот 9 од Деловникот за работа на Државната комисија за спречување на корупцијата,...

Учество на Билатерални скрининг состаноци за поглавје 26, „Образование и наука“ и поглавје 20 „Претпријатија и индустриска политика“

Претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата Билјана Иваноска е дел од делегацијата на Република Северна Македонија која учествува на билатералните скрининг состаноци за поглавјето 26, „Образование и наука“ и поглавјето 20 „Претпријатија...

Работилница за примена на законот за заштита на укажувачите

На 25.05.2023 година, Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје  одржа работилница за примена на Законот за заштита на укажувачите и правилниците кои произлегуваат од него....

Одржани работилници за прибирање материјал за изменување и дополнување на НС2021-2025

Во периодот од од 08.05-18.05.2023 година, во просториите на Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК), со експертска поддршка од Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС) беа одржани вкупно девет работилници за прибирање и...

И учениците од „Братство“ се вклучија во кампањата за борба против корупцијата

Учениците од училиштето „Братство“ од скопската населба Тафталиџе се вклучија во кампањата „Бидете херои на чесноста“ за борба против корупцијата и со своето учество станаа херои на чесноста со цел да се воспоставуваат вредности...