Monthly Archive: април 2024

Учество на Конференција за борба против корупцијата

Генералниот секретар на Државната комисија за спречување на корупцијата  м-р Ирена Поповска учествуваше на првата Конференција за борба против корупцијата организирана од страна на Германската високообразовна установа „Хајделберг факултет во Скопје“, која се одржа...

Учество на панел дискусија посветена на политичкото рекламирање и интегритетот на изборите

Претседателката Татјана Димитровска и членовите на Државната комисија за спречување на корупцијата, денес, учествуваа на панел дискусијата „Политичкото рекламирање и интегритетот на изборите“,  која се одржа во организација на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни...

СООПШТЕНИЕ

Согласно со член 8-б став 2 од Изборниот законик, јавните фондови, јавните претпријатија и сите други правни лица што располагаат со државен капитал, се должни во рок од десет дена од денот на донесувањето...