Monthly Archive: декември 2023

Одржана средба со амбасадорот на Австрија Н.Е. Мартин Памер

Државната комисија за спречување на корупцијата, на 07 декември 2023 година, оствари средба со амбасадорот на Австрија во Република Северна Македонија Н.Е. Мартин Памер. Средбата се одржа на барање на амбасадорот Памер, со цел...

Одбележан Меѓународниот ден за борба против корупцијата

Претседателката на ДКСК Билјана Ивановска имаше свое обраќање на  главната панел дискусија по повод одбележувањето на Меѓународниот ден за борба против корупција, која се одржа на 07 Декември 2023 година во хотелот „Холидеј инн“...

Соопштение

Почитувани, Заради сензитивноста на предметот, поврзан со стечајната постапка на Фени координирана од поранешниот вицепремиер Кочо Анѓушев, што е веќе презентиран во детали пред јавноста на јавна седница, сакаме да појасниме дека во интервјуто...

Отворен форум за антикорупција

Претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата Билјана Ивановска имаше свое обраќање првиот ден од „Отворениот форум за антикорупција“ кој се одржува на 06-07 декемри 2023 година во хотелот „Холидеј инн“ во Скопје,...

Панел дискусија на тема „ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН ЗА БОРБА ПРОТИВ КОРУПЦИЈАТА“

ДКСК Ве поканува на панел дискусија на тема „ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН ЗА БОРБА ПРОТИВ КОРУПЦИЈАТА“ на 7 декември 2023 во 12:00 часот, како дел од настанот „Отворен форум за антикорупција“ каде говорници ќе...