Monthly Archive: декември 2023

„Бидете херои на чесноста“ во Кочани и Штип: децата уште од мали треба да ги научат принципите на чесност, праведност и одговорност

Борбата против корупцијата е важен дел од градењето подобро општество за идните генерации. Децата, како идни лидери и граѓани на утрешниот свет, имаат важна улога во оваа борба. За почеток, важно е децата да...

УСПЕШНО ЗАВРШЕНА ПРОГРАМА ЗА СЕРТИФИКАЦИЈА ЗА ПРОЦЕНКА НА РИЗИК ОД КОРУПЦИЈА

На 24.11.2023 година во просториите на Државниот завод за ревизија се одржа работна средба во рамките на  проектот „Активност за антикорупција и интегритет“ којшто го спроведува Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС), со поддршка...