Category: Соопштенија

ДКСК електронски ќе добива податоци од Управата за јавни приходи

Државната комисија за спречување на корупцијата, за потребите на своето надлежно постапување, од Управата за јавни приходи ќе добива податоци во електронска форма, користејќи веб сервиси достапни преку Националната платформа за интероперабилност, согласно прописите...

Работен состанок со Генералниот секретар на Владата

На 24 ноември 2022 година, Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) одржа работен состанок со  Генералниот секретар на Владата на Република Северна Македонија  Методија Димовски. Состанокот се одржа на иницијатива на ДКСК, а...

78-та седница на ДКСК

Врз основа на член 22 од Законот за спречување на корупцијата  и судирот на интереси (Сл. весник на РМ бр.12/19) и членот 9 од Деловникот за работа на Државната комисија за спречување на корупцијата,...

РАБОТЕН СОСТАНОК СО ВИЦЕПРЕМИЕРКАТА СЛАВИЦА ГРКОВСКА

На 21.11.2022 година, Државната комисија за спречување на корупцијата одржа работен состанок со Заменик претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за политики за добро владеење Славица Грковска. На работниот состанок се дискустираше...

20 години ДКСК: Корупцијата е во сите пори, борбата е возможна само со силни институции со интегритет

Борбата против корупцијата бара ангажираност на сите нивоа во општеството. Затоа, од исклучителна важност е сите релевантни институции да преземат активности во рамките на својата надлежност и да ја зголемат својата ажурност. Само заедничка...