Category: Соопштенија

Барањето за понуди за УГОСТИТЕЛСКИ УСЛУГИ – КЕТЕРИНГ ЗА ДВОДНЕВЕН НАСТАН

Почитувани, Барањето за понуди за УГОСТИТЕЛСКИ УСЛУГИ – КЕТЕРИНГ ЗА ДВОДНЕВЕН НАСТАН за потребите на Државната комисија за спречување на корупцијата можете да го превземете на следниот линк. Ве замолуваме согласно Барањето, понудите да...

ДКСК добива електронски пристап до податоците на Агенцијата за катастар на недвижности

Државната комисија за спречување на корупцијата, за потребите на своето надлежно постапување, ќе презема податоци и документи од Агенцијата за катастар на недвижности во електронска форма, користејќи веб сервиси достапни преку Националната платформа за...

Учество на регионална средба – ,,Регионален патоказ за борба против корупцијата и незаконските финансии на Западен Балкан”

Членот на Државната комисија за спречување на корупцијата м-р Шемши Салаи и Државниот советник Ирена Брзанова учествуваа на регионална средба во организација на Канцеларијата на Обединетите нации за дрога и криминал (UNODC) и Регионалната...

Претседателката на ДКСК Билјана Ивановска и Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски потпишаа Договор за соработка и размена на податоци во електронска форма и Меморандум за унапредување на системот на заштита на укажувачите, како ефективна алатка во борбата против корупцијата

Денеска, (14.10.2022), претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата Билјана Ивановска и министерот  за внатрешни работи Оливер Спасовски  потпишаа Договор за соработка и размена на податоци во електронска форма и  Меморандумот за соработка...

БОРБА ПРОТИВ КОРУПЦИЈАТА ПРЕКУ ПОТТИКНУВАЊЕ ОТЧЕТНОСТ, ИНТЕГРИТЕТ И ТРАНСПАРЕНТНОСТ

Борбата против корупцијата во Република Северна Македонија треба да се води на сите нивоа за да биде успешна. Од справување со ситната, секојдневна која поттикнува начин на однесување и култура на подмитување, до крупната...