Category: Соопштенија

20 години ДКСК: Корупцијата е во сите пори, борбата е возможна само со силни институции со интегритет

Борбата против корупцијата бара ангажираност на сите нивоа во општеството. Затоа, од исклучителна важност е сите релевантни институции да преземат активности во рамките на својата надлежност и да ја зголемат својата ажурност. Само заедничка...

20 ГОДИНИ ДРЖАВНА КОМИСИЈА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА КОРУПЦИЈАТА

Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК)  информира дека на 15 ноември 2022 година (вторник), со почеток во 19:00 часот, во Музејот на македонската борба, ќе се одржи свечена церемонија по повод 20 години...

77-та седница на ДКСК

Врз основа на член 22 од Законот за спречување на корупцијата  и судирот на интереси (Сл. весник на РМ бр.12/19) и членот 9 од Деловникот за работа на Државната комисија за спречување на корупцијата,...

Учество на работен состанок во организација на УНДОК

Членот на Државната комисија за спречување на корупцијата м-р Шемши Салаи учествуваше на состанокот на техничко ниво, што во организација на Канцеларијата на Обединетите нации против дрога и криминал (УНДОЦ) се одржа на 7-8...

Договорена соработка со Агенцијата за превенција на корупцијата и координација на борбата против корупцијата на Босна и Херцеговина

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) на 08.11.2022 година оствари средба со новоизбраното раководство на  Агенцијата за превенција на корупцијата и координација на борбата против корупцијата на Босна и Херцеговина (АПИК), односно со...