Category: Соопштенија

Завршна конференција на Проектот „Промовирање на транспарентност и одговорност на јавната администрација во Република Северна Македонија“

Државната комисија за спречување на корупцијата учествуваше на завршната конференција на Проектот „Промовирање на транспарентност и одговорност на јавната администрација во Република Северна Македонија“ која се одржа на 07.11.2022 година во Хотел Холидеј Ин...

Потпишан Меморандум за соработка со Министерството за информатичко општество и администрација

Претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата Билјана Ивановска и Министерот за информатичко општество и админстрација Адмирим Алити на 02.11.2022 година потпишаа Меморандумот за соработка меѓу двете институции. Со Меморандумот е предвидено интензивирање...

Oдржана работна средба со Министерство за труд и социјална политика и Државниот инспекторат за труд

На 28 октомври 2022 година, Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) оствари работна средба со министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска и директорката на Државниот инспекторат за труд Весна Томовска. Средбата...

Барањето за понуди за УГОСТИТЕЛСКИ УСЛУГИ – КЕТЕРИНГ ЗА ДВОДНЕВЕН НАСТАН

Почитувани, Барањето за понуди за УГОСТИТЕЛСКИ УСЛУГИ – КЕТЕРИНГ ЗА ДВОДНЕВЕН НАСТАН за потребите на Државната комисија за спречување на корупцијата можете да го превземете на следниот линк. Ве замолуваме согласно Барањето, понудите да...

ДКСК добива електронски пристап до податоците на Агенцијата за катастар на недвижности

Државната комисија за спречување на корупцијата, за потребите на своето надлежно постапување, ќе презема податоци и документи од Агенцијата за катастар на недвижности во електронска форма, користејќи веб сервиси достапни преку Националната платформа за...