Category: Соопштенија

ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НАБЉУДУВАЧИ НА УЧЕСНИЦИТЕ ВО ИЗБОРНАТА КАМПАЊА – ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ 2021

Заради ефикасно следење на изборната кампања на учесниците на претстојните Локални избори,ДКСК има потреба од ангажирање на 50 набљудувачи за општините. ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НАБЉУДУВАЧИ НА УЧЕСНИЦИТЕ ВО ИЗБОРНАТА КАМПАЊА – ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ...

Обука за заштита на укажувачи

Во насока на постојано следење и унапредување на состојбата на примената на заштитеното пријавување и промоција на укажувањето како еден од најприменливите алатки за борбата против корупцијата, на ден 12 Јули 2021 се одржа...

За општество без корупција и институции со силен интегритет потребна е заедничка акција

Секој граѓанин е важен и може да даде придонес во борбата против корупцијата. Секој може и треба да пријави корупција доколку располага со информации. Заедничката акција во борбата против корупцијата, јакнење на интегритетот на...

Соработка помеѓу институциите во борбата против корупцијата

На 28.06.2021 година се одржа настан на тема „Соработка помеѓу институциите во борбата против корупцијата: Научени лекции и унапредување на соработката“ во организација на Транспаренси Интернешнл – Македонија во рамки на Проектот за граѓанско...

Обука за новата Политика на интегритет за единиците на локалната самоуправа

Претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата, г-ѓа Билјана Ивановска, заедно со Амбасадорот Клеменс Која, шеф на мисијата на ОБСЕ во Скопје, на 29 јуни официјално ја отворија програмата за обука за новата...