Category: Соопштенија

Покана за втор циклус на обуки за имплементација на Политиката за интегритет на единиците на локалната самоуправа

Државната комисија во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје, во текот на 2021 година, ја разви Политиката за интегритет за единиците на локалната самоуправа и Насоките за нејзиното спроведување, по што следеше циклус...

Организирана посета на ДКСК од претставници – професори и студенти од Правниот факултет при УКЛО – Битола

На 19.04.2022 година, Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) беше домаќин на организирана посета од претставници – професори и студенти од Правниот факултет при УКЛО – Битола. На поднесеното барање на деканот, проф....

Одржана средба со Кетрин Елена, виш глобален правен советник и директор на Центарот на ИФЕС за демократска доверба и борба против корупцијата

             На 14.04.2022 година претседателката и членовите на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), остварија средба со Кетрин Елена – виш глобален правен советник и директор на Центарот...

Одржана средба на претседателот на Државната комисија за спречување на корупцијата Билјана Ивановска со министерот за правда во Владата на Република Албанија Уљси Манја

          На 07.04.2022 година претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) Билјана Ивановска, оствари средба со Уљси Манја, министер за правда во Владата на Република Албанија. Средбата се...

Брифинг

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) на ден 08.04.2022 година (петок) со почеток во 13.00 часот ќе одржи брифинг со новинарите во врска со усвоените Годишен извештај за работа на ДКСК за 2021...