Category: Соопштенија

Прес-конференција на ДКСК и градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ

Прес-конференција на ДКСК и градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ

На 13.04.2021 година (вторник), со почеток во 10:00 часот, пред просториите на Државната комисија за спречување на корупцијата, на ул. „Даме Груев” бр. 1, Скопје, Претседателката на ДКСК ќе одржи прес-конференција, заедно со градоначалникот на...

ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ –120/2021

ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ –120/2021 за вработување на 8 државни службеници од група I, подгрупа I во Државна комисија за спречување на корупцијата ДЕТАЛИ ЗА ОГЛАС И АПЛИКАЦИЈА

Јавна опомена

Врз основа на член 22 став 1 и член 77 став 3 алинеја 3 во врска со член 44 став 1 од Законот за спречување на корупцијата и судирот на интереси (Службен весник на...

СОСТАНОК меѓу UNODC и ДКСК

На 25 март 2021 година, со почеток во 09.30 во просториите на Државната комисија за спречување на корупцијата се реализираше средба со претставници од UNODC, г-ѓа Virginia de Abajo Marques, Регионален советник за анти-корупција...

Меѓународен договор за размена на податоци за проверка на изјавите за имотна состојба

На 19.03.2021 г. во Белград беше потпишан Меѓународен договор за размена на податоци за проверка на изјавите за имотна состојба што беше подготвен во рамките на Регионалната антикорупциска иницијатива (РАИ). Потписници на Меѓународниот договор...