Category: Соопштенија

Јавна дебата на тема „Интегритет во високото образование – Поттикнување на борбата против корупцијата“

На ден 24.01.2022 година, со почеток во 11:00 часот на zoom платформа се одржа Јавната дебата на тема „Интегритет во високото образование – Поттикнување на борбата против корупцијата“, во организација на Државната комисија за...

СООПШТЕНИЕ на ДКСК по повод реакцијата на Драги Рашковски

Во врска со реакцијата од 29 декември 2021 година, на семејството на Драги Рашковски, поранешен генерален секретар на Владата на Република Северна Македонија, за донесената одлука на јавната редовна 58 седница на Државната комисија...

СООПШТЕНИЕ

Во врска со изјавата на претседателот на Алтернатива, г-дин Африм Гаши, во однос на Иницијативата за кривично гонење заради злоупотреба на службената положба и овластување на Хусни Исмаили за време додека ја извршувал функцијата...

Стандардите за превентивни анти-корупциски тела, политики и практики, според Конвенцијата на Обединетите нации против корупцијата

Стандардите за превентивни анти-корупциски тела, политики и практики, според Конвенцијата на Обединетите нации против корупцијата

На 20.2021 година, во хотелот Александар Палас – Скопје, Државната комисија за спречување на корупцијата, во соработка со Министерството за правда и со поддршка на Акцијата против економскиот криминал во Северна Македонија, како дел...

“Родот и корупцијата – состојбата во Република Северна Македонија” – завршен онлајн настан на 16-ти декември 2021 година, 09:00 часот

Настанот е организиран од страна на Мисијата на ОБСЕ во Скопје во рамките на соработката со Државната комисија за спречување на корупцијата, со цел презентација на наодите од спроведените аналитички активности за родовите форми...