Monthly Archive: јуни 2021

Соработка помеѓу институциите во борбата против корупцијата

На 28.06.2021 година се одржа настан на тема „Соработка помеѓу институциите во борбата против корупцијата: Научени лекции и унапредување на соработката“ во организација на Транспаренси Интернешнл – Македонија во рамки на Проектот за граѓанско...

Обука за новата Политика на интегритет за единиците на локалната самоуправа

Претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата, г-ѓа Билјана Ивановска, заедно со Амбасадорот Клеменс Која, шеф на мисијата на ОБСЕ во Скопје, на 29 јуни официјално ја отворија програмата за обука за новата...

Земјите од регионот во Охрид усвоија патоказ за борба против корупцијата и нелегалните финансии

              Заменик Претседателот на Државната комисија за спречување на корупцијата, м-р Шемши Салаи, заедно со Вицепремиерот задолжен за борба против корупцијата, Љупчо Николовски, министерот за внатрешни работи Оливер...

Средба со Регионалната антикорупциска иницијатива (РАИ)

          На ден 24.06.2021 година, со почеток во 12:00 часот, во просториите на Државната комисија за спречување на корупцијата беше одржана средба со претставници на Регионалната антикорупциска иницијатива (РАИ) како...

Прес-конференција на ДКСК

Државната комисија за спречување на корупцијата на ден 17.06.2021 година (четврток) со почеток во 10:30 часот одржа прес-конференција на zoom платформата. Во прилог соопштение: Државната Комисијата за спречување на корупцијата е независно тело, кое постапува согласно...