Monthly Archive: февруари 2022

Јавна дебата на тема “Измена на регулативата за урбанистичко планирање – потреба или ризик од корупција“

Јавната дебата “Измена на регулативата за урбанистичко планирање – потреба или ризик од корупција” ќе се одржи на 16 Февруари 2022 година (среда), на електронската платформа ZOOM на следниот линк: Join Zoom Meeting https://zoom.us/j/98335462575?pwd=T1lUcmo1K2QwVVI3VFVjZTBGUDVyUT09

61-ва седница на ДКСК

Врз основа на член 22 од Законот за спречување на корупцијата  и судирот на интереси (Сл. весник на РМ бр.12/19) и членот 10 од Деловникот за работа на Државната комисија за спречување на корупцијата...

Континуирана едукација за областа на заштитата на укажувачите

Заштитеното пријавување е една од најважните алатки за откривање на злоупотребите во државните органи и институции од јавниот сектор, но и еден од клучните елементи од системот на интегритет. Затоа, Државната комисија за спречување...

СООПШТЕНИЕ

                      На 28.01.2022 година во просториите на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), ДКСК оствари средба со г-ѓа Славица Грковска, Заменик на Претседателот...