Monthly Archive: јуни 2023

Продолжува учеството на Државната комисија за спречување на корупцијата на билатералните скрининг состаноци

Претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата Билјана Ивановска од 26 до 29 јуни 2023 година учествуваше на билатералните скрининг состаноци за поглавјето  14 „Транспортна политика“ и поглавјето 21 „Транс европски мрежи“, кои...

СООПШТЕНИЕ

Во право сте г. Груби, Антикорупциска нема капацитет да се вози во службени возила 24/7 и за приватни цели, да злоупотребува државни простории, да користи репрезентација и службени платежни картички, ниту да се расфрла...

РЕАКЦИЈА НА ДКСК ПО ОДНОС НА СООПШТЕНИЕТО НА КАБИНЕТОТ НА ВИЦЕПРЕМИЕРКАТА СЛАВИЦА ГРКОВСКА

Изненадени сме од реакцијата на Кабинетот на вицепремиерката Грковска, за паушални и неосновани обвинувања, дотолку повеќе што во однос на предметот за градоначалникот на Струга Рамиз Мерко не беше воопшто спомнат. Истовремено, изненадени сме...

Публикација на Проценка на ризиците од корупција во правосудството во Северна Македонија

На 13 јуни 2023 година, во хотелот Александар Палас во Скопје, Државната комисија за спречување на корупцијата во соработка и со поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, ја презентираше Проценката на ризиците од...

Студиска посета на претставници на ДКСК во Агенцијата за спречување корупција на Црна Гора во организација на ReSPA

На ден 8-9 јуни 2023 година претставници на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) престојуваа во Подгорица, Република Црна Гора, како гости на Агенцијата за спречување на корупцијата на Црна Гора (АСК), во...