Monthly Archive: октомври 2023

Реализација на обука за основна комуникација

Вработени во Секретаријатот на Државната комисија за спречување на корупцијата на 24.10.2023 година учествуваат на Обука за основна комуникација, во организација на ИПА проектот „Владеење на правото“. Целта на оваа обука беше на учесниците...

Студиска посета во Белград, Р. Србија

Во рамки на Мобилната шема на Регионалното училиште за јавна администрација – РеСПА, на 19 и 20 октомври 2023 година, претставници на Државната комисија за спречување на корупцијата реализираа студиска посета на Агенцијата за...

Учество на Билатерални скрининг состаноци за Поглавјето 11, „Земјоделство и рурален развој“ и Поглавјето 33, „Финансиски и буџетски одредби“ 

Претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата Билјана Ивановска беше дел од делегациите на Република Северна Македонија кои изминатата недела учествуваа на билатералните скрининг состаноци за Поглавјето 11, „Земјоделство и рурален развој“ и...

Регионална Студиска посета на претставници на граѓански организации корисници на грантови на проекти на СМАРТ Балканс проектот

На ден 19.10.2023 година, во просториите на ДКСК е реализирана Работилница на тема: „Ризици од корупција во животна средина“, во рамките на Регионалната Студиска посета на претставници на граѓански организации корисници на грантови на...