Monthly Archive: март 2024

Заедничко планирање на активности во рамките на Проектот на УСАИД    „Партнерство против корупција“

Во периодот од 14 до 15 март 2024 година, Државната комисија за спречување на корупција и тимот на Проектот на УСАИД “Партнерство против корупција” одржаа дводневна работилница за планирање и заедничко креирање на приоритетни...

Средба со Јавниот обвинител на Република Северна Македонија

Претседателката и членовите на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) на 13.03.2024 година остварија средба со Јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љупчо Коцевски и неколкумина јавни обвинители, на која беа разгледани можностите...

Средба со претставници на граѓанскиот сектор – членки на Платформата за борба против корупцијата

Претседателката и членовите на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), на ден 12.03.2024 година одржаа средба со претставниците на граѓанскиот сектор – членки на Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата, во...

Средба со  Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Талат Џафери

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), одржа средба со Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Талат Џафери. Средбата се реализираше на барање на претседателот на Владата, Џафери и на истата тој истакна...

Средба со Првиот заменик претседател на Владата на Република Северна Македонија задолжен за европски прашања Бојан Маричиќ 

Претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) Татјана Димитровска одржа средба со Првиот заменик претседател на Владата на Република Северна Македонија задолжен за европски прашања Бојан Маричиќ.  На средбата претседателката Димитровска потенцираше...