Monthly Archive: март 2024

Средба со Џилиан Стирк, Шеф на мисијата за набљудување  на претстојните избори (ЕОМ) на ОБСЕ – Канцеларија за демократски институции и човекови права (ОДИХР)

Претседателката и членовите на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) одржаа средба со набљудувачката мисија на ОБСЕ/ОДИХР, предводена од амбасадорката Џилиан Стирк. Претседателката Димитровска и членовите на ДКСК изразија благодарност за посетата на...

Втор состанок на Управниот одбор на проектот „Поддршка на ЕУ за владеење на правото”

ЕУ Проектот ИПА 2020 „Поддршка на ЕУ за владеење на правото“  кој треба да претставува значајна пресвртница во тековните напори за унапредување на судството, човековите права и борбата против организираниот криминал и корупцијата во...

Учество на панел дискусијата „Засилување на соработката помеѓу институциите за проценка на изборните ризици“

Претседателката Татјана Димитровска и членовите на ДКСК, учествуваа на панел дискусијата на тема „Засилување на соработката помеѓу институциите за проценка на изборните ризици“ која се одржа денес, во организација на Институтот за економски сратегии...

Потпишан меморандум за соработка помеѓу Државната комисија за спречување на корупција и Управа за финансиска полиција

Претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата, Татјана Димитровска и директорот на Управата за финансиска полиција, Горан Иванов  во присуство на членовите на ДКСК и менаџментот на  Управата, потпишаа меморандум за соработка. Со овој...

Работна средба со Јавното обвинителство во врска со активностите за следење на изборниот процес

Претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) Татјана Димитровска и членовите на ДКСК Цвета Ристовска и Софија Спасова Медарска остварија работна средба со Јавното обвинителство на Република Северна Македонија, која има за...