Category: Соопштенија

Покана за брифинг со новинари

Почитувани претставници на медиумите, Државната комисија за спречување на корупцијата, по повод завршување на мандатот на овој состав на ДКСК, ќе одржи брифинг со новинари. По тој повод, ДКСК ве поканува на брифингот кој...

Средба со амбасадорите и со претставниците на меѓународните организации во Република Северна Македонија.

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), на 29 јануари 2024 година, оствари средба со амбасадорите и со претставниците на меѓународните организации во Република Северна Македонија. Средбата се одржа на иницијатива на Државната комисија...

99-та седница на ДКСК

Врз основа на член 22 од Законот за спречување на корупцијата  и судирот на интереси (Сл. весник на РМ бр.12/19) и членот 9 од Деловникот за работа на Државната комисија за спречување на корупцијата,...

98-та седница на ДКСК

Врз основа на член 22 од Законот за спречување на корупцијата  и судирот на интереси (Сл. весник на РМ бр.12/19) и членот 9 од Деловникот за работа на Државната комисија за спречување на корупцијата,...

Антикорупциска програма за ЈП и ТД во државна сопственост и сопственост на општините и градот Скопје 2024-2025

Државната комисија за спречување на корупцијата, со поддршка на Програмата за развој на Обединетите Нации (УНДП), на седницата одржана на 27.12.2023 година донесе Антикорупциска програма за јавните претпријатија и трговските друштва во државна сопственост...