Category: Соопштенија

ДКСК во целост ги исполни препораките според извештајот „Националниот систем за интегритет на Македонија“, изготвен од Транспаренси Интернешнл – Македонија

Транспаренси Интернешнл- Македонија во 2016 година, во рамки на проектот: „ЕУ4 Владеење на правото: Граѓански ангажман за јавен интегритет (ЦЕПИ) во Западен Балкан и Турција“, поддржан од Европската Унија, го подготви извештајот: „Националниот систем...

ИНТЕРЕН ОГЛАС БРОЈ 01/2023 за унапредување на 1 (еден) административен службеник во Секретаријатот на Државната комисија за спречување на корупцијата

Врз основа на член 11,  член 30 став 1 алинеја 2, став 3 и став 5, член 48 и член 49 од Законот за административни службеници („Службен весник на РМ” бр. 27/2014, 199/2014; 48/2015; ...

Продолжува учеството на Државната комисија за спречување на корупцијата на билатералните скрининг состаноци

Претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата Билјана Ивановска од 26 до 29 јуни 2023 година учествуваше на билатералните скрининг состаноци за поглавјето  14 „Транспортна политика“ и поглавјето 21 „Транс европски мрежи“, кои...

СООПШТЕНИЕ

Во право сте г. Груби, Антикорупциска нема капацитет да се вози во службени возила 24/7 и за приватни цели, да злоупотребува државни простории, да користи репрезентација и службени платежни картички, ниту да се расфрла...

РЕАКЦИЈА НА ДКСК ПО ОДНОС НА СООПШТЕНИЕТО НА КАБИНЕТОТ НА ВИЦЕПРЕМИЕРКАТА СЛАВИЦА ГРКОВСКА

Изненадени сме од реакцијата на Кабинетот на вицепремиерката Грковска, за паушални и неосновани обвинувања, дотолку повеќе што во однос на предметот за градоначалникот на Струга Рамиз Мерко не беше воопшто спомнат. Истовремено, изненадени сме...