Category: Соопштенија

Одржана средба со делегација на Агенцијата за спречување на корупцијата на Косово

На 07.09.2022 година  Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), оствари средба со делегација на Агенцијата за спречување на корупцијата на Косово (поранешна Агенција за борба против корупцијата), предводена од директорот на Агенцијата  Јил...

Соопштение

Во насока на зајакнување на интегритетот на институциите и зголемување на нивната транспарентност, радува фактот што Државниот завод за ревизија во Годинешната програма за работа на ДЗР за 2022 година по 13 години е...

Соопштение за јавност

Во врска со одлуката на Државната комисија за спречување на корупцијата по предметот со бр. 12-2971 од 03.06.2019 година, известуваме дека иницијативата за кривично гонење против службени лица во Општина Гостивар е поднесена поради...

СООПШТЕНИЕ

Во врска со објавата на АЛСАТ М Телевизија под наслов „Обвинителството за организиран криминал го истражува Фехми Стафа“ во која покрај останатото се наведува дека: „Неофицијални извори велат дека во наредните денови Антикорупциската комисија...

ЗА ОПШТЕСТВО БЕЗ КОРУПЦИЈА И ИНСТИТУЦИИ СО СИЛЕН ИНТЕГРИТЕТ ПОТРЕБНА Е КОНТИНУИРАНА ЕДУКАЦИЈА И ЦЕЛОСНА ПОСВЕТЕНОСТ НА СЕКОЈ ОД НАС

Денес се отвори Тренинг центарот во рамки на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), чиешто формирање беше поддржано од Проектот на УСАИД за граѓанско учество. Потребата за реализација на надлежноста на ДКСК во...