Category: Соопштенија

СООПШТЕНИЕ

Во право сте г. Груби, Антикорупциска нема капацитет да се вози во службени возила 24/7 и за приватни цели, да злоупотребува државни простории, да користи репрезентација и службени платежни картички, ниту да се расфрла...

РЕАКЦИЈА НА ДКСК ПО ОДНОС НА СООПШТЕНИЕТО НА КАБИНЕТОТ НА ВИЦЕПРЕМИЕРКАТА СЛАВИЦА ГРКОВСКА

Изненадени сме од реакцијата на Кабинетот на вицепремиерката Грковска, за паушални и неосновани обвинувања, дотолку повеќе што во однос на предметот за градоначалникот на Струга Рамиз Мерко не беше воопшто спомнат. Истовремено, изненадени сме...

Публикација на Проценка на ризиците од корупција во правосудството во Северна Македонија

На 13 јуни 2023 година, во хотелот Александар Палас во Скопје, Државната комисија за спречување на корупцијата во соработка и со поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, ја презентираше Проценката на ризиците од...

Студиска посета на претставници на ДКСК во Агенцијата за спречување корупција на Црна Гора во организација на ReSPA

На ден 8-9 јуни 2023 година претставници на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) престојуваа во Подгорица, Република Црна Гора, како гости на Агенцијата за спречување на корупцијата на Црна Гора (АСК), во...

88-та седница на ДКСК

Врз основа на член 22 од Законот за спречување на корупцијата  и судирот на интереси (Сл. весник на РМ бр.12/19) и членот 9 од Деловникот за работа на Државната комисија за спречување на корупцијата,...