Category: Соопштенија

Одржан час на тема “Ако знаеш, укажи!” во ДСУЛУД“Лазар Личеноски” – Средно Уметничко Училиште

Претседателката на ДКСК, г-ѓа Билјана Ивановска, на нејзино големо задоволство, на 26.11.2021 година одржа час на тема “Ако знаеш, укажи!” во Средно Уметничко Училиште “Лазар Личеноски”. Ја истакна важноста на заштитата на укажувачите и...

СООПШТЕНИЕ за одржана средба со претставници на ИФЕС

На 11 ноември 2021 година, во просториите на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) беше остварена средба со Магнус Охман, директор на Канцеларијата за Регионална Европа на ИФЕС и Јоана Козма, директор на...

СООПШТЕНИЕ за одржана средба со Џеф Голдстајн, заменик – шеф на мисијата на ОБСЕ во Скопје

На 09.11.2021 година во просториите на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), беше остварена средба со Џеф Голдстајн, заменик – шеф на мисијата на Организацијата за безбедност и соработка во Европа во Скопје....

Повик за натпревар за сите средношколци – Ако знаеш, укажи!

Ги повикуваме сите средношколци, преку различен вид на уметност (цртежи, графики или кратки стрип приказни), да ни го доловат и прикажат на свој креативен начин поимот укажување и заштитата на укажувачите. Најдобрите три дела...

ИЗВЕСТУВАЊЕ за завршување на изборен процес за Локални избори 2021 година

Државната комисија за спречување на корупцијата ја информира јавноста дека на веб страницата  на Државната изборна комисија на ден 09.11.2021 година објавено е Известување за завршување на изборниот процес за Локалните избори 2021 година,...