Category: Соопштенија

Одбележан Меѓународниот ден на борба против корупцијата – неопходна е одлучна заедничка акција

09.12.2021, Скопје – Само со заедничка акција на институциите и со поддршка од јавноста борбата против корупцијата ќе има ефект! Ова е пораката од конференцијата што се одржа денес, по повод одбележувањето на 9...

Конференција организирана за обележување на 9ти декември, Меѓународниот ден за борба против корупцијата

Државната комисија за спречување на корупцијата ја има честа да Ве покани да бидете дел од Конференцијата организирана за обележување на 9ти декември, Меѓународниот ден за борба против корупцијата.  Ве молиме вклучете се на...

Избери интегритет! Цртање графит покрај кејот на реката Вардар

Погледнете дел од атмосферата на настанот кој се одржува во рамките на Кампањата за интегритет и заедничката акција во борбата против корупцијата, јакнење на интегритетот на институциите, промоција на правото за слободен пристап до...

ЗАВРШЕН НАСТАН ОД ПРОЕКТОТ: ПРОЦЕНКА НА РАНЛИВОСТА КОН КОРУПЦИЈА ВО ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ И ВЛАСТИ ЗА ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ГРАДЕЖНИШТВО

ЗАВРШЕН НАСТАН ОД ПРОЕКТОТ: ПРОЦЕНКА НА РАНЛИВОСТА КОН КОРУПЦИЈА ВО ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ И ВЛАСТИ ЗА ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ГРАДЕЖНИШТВО

Државната комисија за спречување на корупцијата и Транспаренси Интернешнл-Македонија во рамките на проектот „Проценка на ранливост од корупција во државните институции и власти за просторно планирање, урбанизам и градежништво”, финансиски поддржан од УСАИД во рамките...