Category: Соопштенија

„Викенд на врапчето” – едукација на најмладите за важноста на укажувачите и борбата против корупцијата и судирот на интересите

За ефективна борба против корупцијата, судирот на интересите и заштита на укажувачите, важна е едукацијата уште од најраната возраст. Тргнувајќи од оваа девиза викендов во Зоолошката градина во Скопје се одржа настан „Викенд на...

Средба со претставници на набљудувачката мисија на ОБСЕ ОДИХР

На 23.09.2021 година во просториите на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), членовите на ДКСК остварија средба со претставници на набљудувачката мисија на ОБСЕ ОДИХР која ќе го следи спроведувањето на локалните избори...

Заклучоци од одржана јавна дебата – „Локални избори 2021 – Интегритет на изборниот процес и интегритет на учесниците“

Спроведувањето на изборните активности/кампања во рамките на изборниот процес треба да се одвива транспарентно, а сите надлежни институции да покажат интегритет и да постапат согласно регулативите, принципиелно и со еднаков пристап кон сите политички...

Соопштение за потпишан Меморандум за соработка

На ден 22.09.2021 година,  Државната комисија за спречување на корупцијата, Државниот  завод за ревизија и Клириншка куќа КИБС потпишаа Меморандум за заедничка соработка и Протокол за размена на податоци. Меморандумот се потпиша во насока...

Соопштение – Викенд на „врапчето“

По повод нашата кампања за интегритет и заштита на укажувачите, би сакале да ве поканиме на настан кој го организираме во Зоолошката градина во Скопје оваа сабота (25.09.2021) од 12 до 14 часот. Ги...