Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. Параметарот $l10n мора да биде низа. За да пренесете произволни податоци на скриптите, наместо тоа, користете ја функцијата wp_add_inline_script(). За повеќе информации погледнете Откривање грешки во WordPress. (Оваа порака беше додадена во верзијата 5.7.0.) in /home/dksk/public_html/wp-includes/functions.php on line 5865

Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. Параметарот $l10n мора да биде низа. За да пренесете произволни податоци на скриптите, наместо тоа, користете ја функцијата wp_add_inline_script(). За повеќе информации погледнете Откривање грешки во WordPress. (Оваа порака беше додадена во верзијата 5.7.0.) in /home/dksk/public_html/wp-includes/functions.php on line 5865

Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. Параметарот $l10n мора да биде низа. За да пренесете произволни податоци на скриптите, наместо тоа, користете ја функцијата wp_add_inline_script(). За повеќе информации погледнете Откривање грешки во WordPress. (Оваа порака беше додадена во верзијата 5.7.0.) in /home/dksk/public_html/wp-includes/functions.php on line 5865

Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. Параметарот $l10n мора да биде низа. За да пренесете произволни податоци на скриптите, наместо тоа, користете ја функцијата wp_add_inline_script(). За повеќе информации погледнете Откривање грешки во WordPress. (Оваа порака беше додадена во верзијата 5.7.0.) in /home/dksk/public_html/wp-includes/functions.php on line 5865

Category: Соопштенија

Се одржа првата обука/работилница на групата за самооценка, формирана во рамки на ДКСК за имплементација на ЦАФ2020

Државната комисија за спречување на корупцијата формираше работна група за имплементација на ЦАФ2020 моделот во ДКСК. Согласно планот за работа, на 12.12.2022 година, експертот Игор Марковски со поддршка на Славен Букарица од РеСПА одржаа...

Учество на Билатералните скрининзи со Европската унија

Државната комисија за спречување на корупцијата,  изминатиот период, беше дел од тимовите на Република Северна Македонија во билатералните скрининзи со Европската унија во неколку области, кои се одржаа во Брисел, Белгија. Членот на ДКСК...

Покана за брифинг со новинари

Почитувани претставници на медиумите, Државната комисија за спречување на корупцијата, по повод 9-ти декември, Меѓународниот ден за борба против корупцијата, ќе одржи брифинг со новинари. По тој повод, ДКСК ве поканува на брифингот кој...

УЧЕСТВО НА МЕЃУНАРОДНА АНТИКОРУПЦИСКА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО ВАШИНГТОН

Членот на Државната комисија за спречување на корупцијата Катица Николовска учествува на Меѓународната антикорупциска конференција на тема „Искоренување на корупцијата, одбрана на демократските вредности“, која од 6 до 10 декември 2022 година се одржува...

Презентација „Родот и корупцијата – истражувања за Република Северна Македонија“

Анализите во последната деценија покажаа дека жените се повеќе изложени на родово-специфични форми на корупција отколку мажите. Ова е особено изразено кога станува збор за сексуална изнуда, кога валутата на корупцијата се сексуалните услуги,...