Државна комисија за спречување на корупцијата

РЕАКЦИЈА НА ДРЖАВНАТА КОМИСИЈА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА КОРУПЦИЈАТА НА СООПШТЕНИЕТО НА ЈАВНОТО ОБВИНИТЕЛСТВО

По повод реакцијата на Јавното обвинителство (ЈО) објавена во медиумите, а во врска со сомневањата изнесени на јавна седница на ДКСК, за постапките кои се водени по предметот Труст, ДКСК сака да го истакне...

Анализа на податоците од анонимниот прашалник  спроведен во рамки на антикорупциската едукација за ученици од седмо до деветто одделение под наслов „Бидете херои на чесноста”

По иницијатива на Државната комисија за спречување на корупција, во рамки на проектот „Активност за антикорупција и интегритет“, финансиран од УСАИД, а спроведуван од Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС), во периодот од 17...

89-та седница на ДКСК

Врз основа на член 22 од Законот за спречување на корупцијата  и судирот на интереси (Сл. весник на РМ бр.12/19) и членот 9 од Деловникот за работа на Државната комисија за спречување на корупцијата,...

Интензивирање на  соработката меѓу ДКСК и Јавното обвинителство

Денес, во просториите на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), Државната комисија за спречување на корупцијата, предводена од претседателката Билјана Ивановска, оствари работна средба со Јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љубомир Јовески....